In sommige scenario's wil je dat de LTI leeractiviteit niet meer beschikbaar is nadat een gebruiker een resultaat heeft behaald. Dit kun je doen met de optie 'Blokkeren' activeren.

Hoe werkt het precies?

Zodra een gebruiker voor een LTI (met deze instelling) een resultaat behaalt onder de slagingsscore komt deze gebruiker op de status 'gezakt' te staan. Ook kan de gebruiker dan de LTI niet meer openen.

In het geval dat een gebruiker voor een LTI (met deze instelling) een resultaat behaalt boven de slagingsscore komt deze gebruiker op de status 'geslaagd' te staan. Ook dan wordt er geen toegang meer verleend tot de LTI.

Hoe kun je deze optie instellen?

  1. Ga naar het desbetreffende leerpad in de Bibliotheek.

  2. Kies bij de LTI waarbij je dit wilt voor het Workflow instellingen (tandwiel icoon).

  3. Vink het vakje bij 'Blokkeren' activeren aan.

Hoe kan ik de LTI voor een gebruiker deblokkeren?

Het deblokkeren van een LTI voor een gebruiker gaat via de Voortgang.

  1. Ga naar de pagina Voortgang.

  2. Filter op de naam van de gebruiker en het desbetreffende leerpad.

  3. Klik op het resultaat.

  4. Geef een extra poging door de knop Geef meer pogingen te selecteren.

  5. Stel het resterende aantal pogingen in op één en kies voor Opslaan.

  6. Hierna kan de gebruiker de LTI weer openen.

Heb je het antwoord gevonden?