Afhankelijk van het type leerpad en de workflow instellingen van de klassikale sessie, is het toegestaan voor een deelnemer om een klassikale sessie te annuleren. In dit artikel leggen we je uit onder welke omstandigheden dit het geval is en wanneer het uitschrijven door een gebruiker met een andere rol moet worden uitgevoerd.

Situatie 1: Edities leerpad

Als je klassikale sessie onderdeel is van een Edities leerpad en is ingesteld op het automatisch inschrijven op de klassikale sessie (kijk in dit artikel voor meer informatie) dan kunnen deelnemers hun deelname aan de klassikale sessie annuleren door uit te schrijven op het bijbehorende leerpad als:

  • De deelnemer zichzelf heeft ingeschreven op het leerpad.
  • Het moment van uitschrijven ligt binnen de Inschrijvingsperiode van het leerpad.

Als dit het geval is, kan de deelnemer -na het openen van het leerpad onder het menu item Leren- kiezen voor de optie Uitschrijven onder het meer opties menu item (drie puntjes) van het leerpad:

Als de deelnemer door een andere gebruiker is ingeschreven, kan de deelnemer niet zelf uitschrijven.

Let op: als je klassikale sessie onderdeel is van een edities leerpad, maar is ingesteld om de gebruiker te laten kiezen uit één van de beschikbare geplande klassikale sessies, dan is de volgende situatie van toepassing.

Situatie 2: Standaard of Interval leerpad

Als jouw leerpad een standaard of interval leerpad is, dan kunnen deelnemers uitschrijven uit de klassikale sessie als:

  • De deelnemer zichzelf heeft ingeschreven op de klassikale sessie.
  • Het moment van uitschrijven ligt voor de Einddatum inschrijving van de klassikale sessie.

Een deelnemer kan zichzelf uitschrijven van een klassikale sessie, door de klassikale sessie te openen en de knop Uitschrijven te selecteren:

Als de deelnemer door een andere gebruiker is ingeschreven, kan de deelnemer niet zelf uitschrijven.

Heeft u het antwoord gevonden?